Geschiedenis Triade Party Rent

Geschiedenis Triade Party Rent is eigenlijk “per toeval” ontstaan. Mark van der Horst, Oscar van Seumeren en Wim Eestermans waren alle drie lid van scouting PEKA 18. Deze scouting had een aantal `feesttenten` gekocht voor een groot feest. Nadien lagen deze tenten in de opslag. Mark, Oscar en Wim besloten om een gratis advertentie in de Gouden Gids te plaatsen voor de verhuur van de tenten. In eerste instantie werden deze tenten onder de vlag van de scoutingvereniging verhuurd. De vraag naar de huur van de tenten was echter dusdanig groot dat er in 1994 werd besloten om de tenten van de scouting over te nemen en Triade Tentenverhuur, de eerste naam van de onderneming, op de richten.

De eerste drie jaar 

In de eerste drie jaar was Triade Tentenverhuur voor géén van de drie oprichters een fulltime baan. De tenten werden voornamelijk in de weekenden verhuurd & opgezet en lagen doordeweeks opgeslagen in de Utrechtse wijk Zuilen. De afnemers hadden echter ook behoefte aan het huren van “partygoederen” zoals glaswerk, borden en bestek bij Triade Tentenverhuur. Er werd besloten om samen te gaan werken met Driehuis verhuur. Zij waren gespecialiseerd in de verhuur van partygoederen. Triade Tentenverhuur ontving van dit bedrijf per geplaatste bestelling een korting op het orderbedrag. Na verloop van tijd werd de vraag naar partygoederen echter zo groot dat er werd besloten om zelf partygoederen aan te schaffen en te verhuren. Er werd ook een nieuwe, grotere ruimte gehuurd in Maarssen. De derde eigenaar, Wim Eestermans, besloot om uit te treden.

De stap naar fulltime

In 1997 besloten Oscar en Mark, vanwege de grote vraag naar hun diensten, er hun fulltime baan van de te maken. Tevens werden er nog extra goederen aangeschaft, waardoor de gehuurde ruimte te klein werd. Er werd besloten om nog een extra ruimte te huren, die tegenover de huidige ruimte was gevestigd. De oude ruimte werd tevens aangehouden. In eerste instantie werd de verhuur van tenten en de verhuur van partygoederen gescheiden gehouden. De tenten werden onder de naam Triade Tentenverhuur verhuurd, de partygoederen onder de naam Triade Party Rent. De twee bedrijfsnamen werden ook ´individueel` naar de buitenwereld gecommuniceerd. Na drie jaar werd er echter vanwege praktische redenen besloten om de tenten en de partygoederen onder één naam te verhuren: Triade Tent & Party Rent.

Tot het jaar 2004 bleven de diensten en de naam van de onderneming ongewijzigd. Er werd in de tussentijd echter wel uitgebreid. Zo kwamen er extra tenten bij, extra partygoederen, nieuwe- en extra bedrijfsauto´s en extra personeel. Naarmate de tijd vorderde kwam de nadruk echter steeds meer te liggen op de verhuur van partygoederen en steeds minder op de verhuur van tenten. Binnen het bedrijf werd een eventuele specialisatie op het gebied van partygoederen verhuur ook een steeds serieuzer issue.

Puur de focus op feestapparatuur

In 2005 werd er, in onderling overleg tussen Mark & Oscar, besloten dat Mark de onderneming alleen ging leiden. Oscar trok zich vanaf dit moment terug uit de onderneming, wat tot gevolg had dat Triade Tent & Party Rent een éénmanszaak werd. Er werd ook besloten de tenten te verkopen. De focus kwam op de verhuur van feestapparatuur te liggen. De bedrijfsnaam werd gewijzigd: Triade Party Rent.

Door de toegenomen interesse voor het milieu en het hiermee in verband zijnde Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen besluit Mark van der Horst vanaf 2006 de bakens te verzetten en z’n bedrijf te vergroenen. Dit resulteert in januari 2009 in een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Hiermee werd Triade Party Rent het eerste CO2 neutrale partyverhuurbedrijf van Nederland.

Nieuwe eigenaar

Na 25 jaar en drie maanden vond Mark van der Horst het tijd voor een andere uitdaging en heeft hij zijn bedrijf verkocht. Na 1 juli 2019 is Arjan Hoogendoorn de nieuwe eigenaar van  Triade Party Rent.