MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Triade Party Rent

Triade Party Rent is in 2006 gestart met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), hiermee is People, Planet & Profit onderdeel van ons beleid geworden. Na het vergroenen van onze bedrijfsvoering en reduceren van CO2 zijn we sinds 1 januari 2009 klimaatneutraal. Daarmee zijn we het eerste klimaatneutrale partyverhuurbedrijf van Nederland. Hier vind u ons sociaal jaarverslag.

Door onze transparante en goed geïntegreerde MVO beleid zijn we voor locaties welke een Green Key label in bezit hebben inmiddels een veel gevraagde contractpartner om mee samen te werken.

Samengevat; huren is groen! En met een klimaatneutrale bedrijfsvoering is Triade Party Rent een groene en duurzame keuze!

Afval is grondstof!

Jaarlijks wordt ruim 75% van het afval van Triade Party Rent als nieuwe grondstof aangeboden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bedrijfsvoering

Hoe heeft Triade Party Rent de dagelijkse bedrijfsvoering zo ingericht, dat de milieu impact zo laag mogelijk is. En dat kan altijd beter, zelfs na ’n dikke tien jaar vergroenen blijft er voldoende ruimte voor verbreding en verdieping.

 • Wij scheiden oplettend ons afval. Hierbij moet je denken aan papier & karton, glas, GFT (Groente, Fruit & Tuinafval), oud-ijzer, verpakkingsfolie, PMD (Plastic, Metaal & Drankpakken) en KCA (Klein Chemisch Afval) gescheiden ingezameld. De toner cartridges gaan naar stichting AAP en ons oude ijzer wordt opgehaald door de ”oud-ijzerboer”. Hierdoor hebben wij het restafval kunnen reduceren naar 240 liter container per half jaar.
 • Voor onze koffie en thee kopen we alleen producten met een Fairtrade keurmerk.
 • Voor papier maken we gebruik van 100% wit-, geel- en groen kringlooppapier met het “het Blauwe Engel” keurmerk, het “EU label” en het “Cradle to Cradle” certificaat. Ook voor onze schrijfblokken, post-it memo’s en flip-over papier gebruiken we kringlooppapier. Dit papier kopen we bij Bureaubewust in Utrecht, gespecialiseerd in groene kantoorartikelen.
 • Door gebruik te maken van de Eko Stapler hebben we het gebruik van nietjes nagenoeg uitgebannen. De vellen papier worden door de Eko Stapler zeer vernuftig in elkaar “gevouwen” waardoor nietjes van metaal overbodig worden. Een bijkomend voordeel is, dat bij het archiveren van contracten en magazijnbonnen géén overtollige nietjes verwijderd hoeven te worden.
 • Wij nemen geen mailing met een gadget meer aan, ondanks dat we het waarderen. Deze mailing gaat weer retour naar de afzender.
 • Wij maken gebruik van Eneco Hollandse Wind, deze duurzame stroom is voorzien van een milieu keurmerk.
 • Voor onze CO2 compensatie werken we samen met Fair Climate Fund. Onze compensatie zorgt ervoor dat dezelfde hoeveelheid CO2 bij projecten in Zuid Afrika wordt gereduceerd. Zodoende wordt er geïnvesteerd in klimaatprojecten in ontwikkelingslanden waardoor arme gezinnen toegang krijgen tot schone energie. Onze CO2 uitstoot in 2017 bedroeg 14,5 ton, dit is een reductie van 50,17 % CO2 t.o.v. ons startjaar 2006.
 • Bij het tanken van brandstof voor de bakwagens, sparen we Air Miles voor Stichting Aap. Jaarlijks sparen we ongeveer 3500 Air Miles voor het goede doel.
 • In het voorjaar van 2017 hebben we vanwege uitbreiding van het wagenpark allemaal een C1 rijbewijs moeten halen. Onderdeel hiervan is “het nieuwe rijden”. Hiermee is een forse brandstofbesparing mogelijk, draag je bij aan een schoner milieu en neemt je ongevalsrisico af.

Inkoop

 • Bij de inkoop van onze verhuurmaterialen en overige producten houden we ook rekening met MVO.
 • Onze Café de Paris bistrosets zijn in eigen beheer gemaakt van Fins plantage berkenhout met een Pefc keurmerk, dat de milieuverantwoorde exploitatie van het hout waarborgt. De halffabricaten zijn vervaardigd in een houtwerkplaats van een TBS kliniek. De blank gelakte halffabricaten zijn vervolgens door een Utrechtse meubelmaker geassembleerd. Triade Party Rent verhuurt hiermee een duurzaam en zéér verantwoord terras meubilair.
 • Voor de fabricage van ons Valencia meubilair is gekozen voor vurenhouten steigerplanken.
 • Voor het maken van transport bakken in grote maten kiezen we plaatmateriaal zoals berken multiplex of wilgen multiplex en vurenhout.
 • Er zijn afspraken gemaakt met onze leveranciers. Hierdoor krijgen we uitsluitend op herbruikbare euro pallets aangeleverd en niet op wegwerppallets. Tevens vragen we leveranciers gebruik te maken van recyclebaar papieren/kartonnen & plastic verpakkingskussens in plaats van verpakking chips. Verpakking chips kan in onze bedrijfsvoering niet worden hergebruikt en vergroot de hoeveelheid restafval.
MVO

Inspiratie nodig voor vergroening?

“Graag vertel ik enthousiast over ons MVO beleid zodat je daarna voldoende inspiratie hebt om zelf aan de slag te gaan en kansen ziet om je eigen bedrijf te vergroenen!”

Wat doen we met onze niet-bruikbare huurmaterialen?

We willen graag onze huurmaterialen een tweede leven geven en dit geven we aan verschillende partijen.

 • Het servies en linnen die niet meer in ons assortiment passen, geven we aan maatschappelijke organisaties zoals kerken, kloosters of scoutingverenigingen.
 • Tafellakens die niet meer bruikbaar zijn geven we aan tweewielerspecialist Peter Macco uit Utrecht. Deze tafellakens komen goed van pas als poetslappen bij de fietsenmaker.
 • Ons nieuw servies wordt geleverd in kartonnen doosjes. Deze kartonnen doosjes geven wij aan Sportbay (Bedrijventerrein Herenweg 64, Maarssen) en deze wordt herbruikt door onze buurman.
 • Tafellinen wat na verhuren met scheuren of brand gaatjes retour komt en daarna onzichtbaar kan worden hersteld, wordt ter reparatie aangeboden aan een reparatie atelier. Hierdoor beperken we het afval en gaan onze producten een langere tijd mee.
 • Na het reinigen worden de glazen gecontroleerd op glascorrosie of beschadigingen. Glazen met corrosie en krassen worden vervangen. Het oude glaswerk verdwijnt in de glasbak.

Reinigen van ons verhuurmateriaal op een duurzame manier

We willen ons verhuurmateriaal hygiënisch schoon hebben. Dit doet Triade Party Rent dan ook op een duurzame manier.

 • Triade Party Rent maakt gebruik van Diversey Care Pur Eco. De biologische afbreekbaarheid sluit naadloos aan bij onze bedrijfsvoering. Door automatische dosering zorgen we bovendien voor een minimaal gebruik van vaatwasmiddel. Deze vaatwasmiddelen voldoen aan de Europese verordening voor chemische stoffen REACH (1907/2006) (REACH – Registratie, Evaluatie, registratie van CHemische stoffen).
 • Voor een streeploos bestek en servies zochten we naar een milieubewuste manier. Dit doen wij door Soda te gebruiken.
 • Voor de reiniging van glaswerk, servies en bestek gebruiken we een 4-tanks korventransportmachine met een warmte terugwinning. De machine is tevens voorzien van een Intelligent Control System. Hierdoor zijn de waskosten per korf voor water, electra en wasmiddelen meer dan gehalveerd. (e.e.a. volgens opgave van Rhima Nederland B.V.). Het reinigen geschiedt op één of enkele dagen per week, dus niet dagelijks in de stand-by modus.
 • Het wassen van statafelhoezen en kussentjes doen we in eigen beheer. Voor deze minder verontreinigde lakens maken we sinds april 2017 gebruik van Seepje. Wanneer deze superschillen water zien maken ze een natuurlijke vorm van zeep aan die onze tafellakens heerlijk schoon en zacht maakt.

Sponsor

We proberen vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid netwerken op te bouwen en ondersteuning hierin bieden.

 • Samen met vele andere ondernemers in de Stichtse Vecht ondersteunen we jaarlijks o.a. het benefiet kerstconcert voor het Johannes Hospitium in Vleuten. De opbrengst uit toegangskaarten & sponsoring is jaarlijks goed voor euro 12.000,–.
 • De Rotaryclub Maarssen organiseert jaarlijks de Buitenbios bij landgoed Doornburgh. Triade Party Rent sponsort voor de bezoekers de partygoederen voor het eten & drinken en zitten & staan. De opbrengst gaat naar Fight Cancer Stichtse Vecht.
 • De Beursvloer is een evenement waar bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten, netwerken en handelen in een informele sfeer om samen een deal te sluiten in de vorm van een match. Geld is hierbij taboe. Via de beursvloer faciliteerde we o.a. het feest voor Vreeland 750 jaar. De tegenprestatie was free publicity. In 2018 zijn we ook aangehaakt bij Beursvloer Utrecht.

Keurmerken en netwerken

Voor het verduurzamen van je eigen organisatie of bedrijf is geen draaiboek voorhanden. Wij vinden het belangrijk om met veel verschillende bedrijven en organisaties te sparren en nieuwe netwerken te vormen om samen te verduurzamen en elkaar verder te helpen met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarom sluiten we regelmatig aan bij groene netwerken.

Vragen?

Heb je vragen over het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleid van Triade Party Rent, bel me gerust: (0346) 555 975 of mail: info@triadepartyrent.nl

Graag maak ik een afspraak en vertel ik enthousiast alle ins & outs over ons MVO beleid en ik weet zeker dat je daarna voldoende inspiratie hebt om zelf aan de slag te gaan met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kansen ziet om je eigen bedrijf te vergroenen!

Triade Party Rent – Arjan Hoogendoorn